Френският вестник L'Équipe съобщи, че гори пожар от скандали в съблекалнята на ПСЖ и това е причината за спадовете в играта на парижани, а треньорът Маурисио Почетино не може да установи контрол над съблекалнята.


Изданието обяви, че през август отборът е пътувал до Израел, за да играе срещу Лил на финала за Суперкупата на Франция, а Гей е отказал да се ваксинира поради религиозни причини. Стигнало се е дори да разговори между ръководството на клуба и правителството, за да не се налага играчът да бъде поставян под 10-дневна карантина, пише "Труд". Останалите футболисти са били разочаровани от прескачането на правилата и компромиса, а загубата и изпуснатия трофей са влошили обстановката още повече.

Френският вестник пише още, че Почетино е бил доволен вратаря Кейлор Навас и не е искал в отбора му да пристига друг вратар. Почетино е бил притискан от агента на другия страж в тима Донарума - Мино Райола, който настоявал клиентът му да бъде титуляр.

L'Équipe обръща внимание и на факта, че присъствието на звезди като Килиан Мбапе, Неймар и Лионел Меси обезсърчава останалите футболисти, тъй като те смятат, че тримата се ползват с повече привилегии.

Снимка: БГНЕС