Къде са Лионел Меси и Неймар? Това се питаха френските медии, след като Килиан Мбапе отпразнува шумно своя 23-и рожден ден. Нападателят на ПСЖ събра свои съотборници на парти, на което не присъстваха другите две мегазвезди на френския гранд. Там бяха новите попълнения Ашраф Хакими и Серхио Рамос, както и Андер Ерера и Марко Верати.

Но мегатриото не се събра извън терена. В момента Неймар лекува контузия и се е наел с благотворителна инициатива за събиране на пари, поканен от бразилска телевизия. Меси пък е подложен на критики заради мудния старт в Лига 1. Наложи се директорът на клуба Леонардо да го защитава пред медиите. От началото на сезона аржентинецът има само 1 гол в елита на Франция. И Неймар не впечатлява – 3 попадения. Далеч по-добре се справя Мбапе, реализирал 9 пъти само за шампионат и общо 15 във всички турнири.

В понеделник французинът получи любопитен подарък – фланелка на клубния си тим „Париж Сен Жармен“ с №2050, като по този начин допълнително засилиха спекулациите за бъдещето на световния шампион с Франция. Договорът му изтича през лятото, а засега няма индикации да бъде подновен. Далеч по-вероятно е Мбапе да подсили „Реал“ (Мадрид) през лятото на 2022 година. Освен подаръци, бившият играч на „Монако“ бе засипан с безброй честитки. Имаше и такава от настоящия лидер в съблекалнята на „Сантяго Бернабеу“, нападателя Карим Бензема. Послание към Килиан отправи и самият Пеле.

„Честит Рожден ден – написа Краля на футбола в туитър, цитиран от "Труд". – Надявам се, че звездата ти ще продължи да грее все така, а ти ще летиш все по-високо.“

Двамата не крият добрите си отношения. Трикратният световен шампион заяви неотдавна, че в Мбапе вижда своя наследник. На 22 декември е последният мач на ПСЖ за календарната година. Лидерът на Лига 1 гостува на „Лориен“, а тимът ще бъде без две от трите си звезди отново. На разположение на треньора Маурисио Почетино ще бъде единствено Лео.

Снимка: БГНЕС