Централният защитник на ПСЖ Серхио Рамос получи червен картон още във втория си мач за клуба, след като бе изгонен в края на гостуването на Лориен, завършил при равенство 1:1.

Домакините поведоха в 40-та минута на двубоя от 19-ия кръг на Лига 1 чрез Тома Монкундюи, а парижани, които бяха без Килиан Мбапе и Неймар, имаха сериозни проблеми срещу предпоследния в класирането. Между 81-ва и 85-та минута Рамо получи два жълти картона и бе изгонен, като това бе 27-ми червен картон в кариерата му.

Въпреки че останаха с човек по-малко, гостите успяха да стигнат до точката, благодарение на гол на централния нападател Мауро Икарди, който се разписа с глава след центриране на Ашраф Хакими.

Тимът на Маурисио Почетино продължава да води убедително на върха на класирането с 46 точки, 13 повече от втория Ница, докато Лориен остава на 19-та позиция с актив от 16 точки. Във френския футбол предстои кратка пауза, като мачовете се подновяват в началото на новата година с двубоите от 1/16-финалите на Купата на Франция.