Двубоят от Висшата лига между Евертън и Бърнли на 26 декември бе отложен от ръководството на Лига след втора молба от страна на "карамелите".

По-рано днес мениджърът на Евертън Рафаел Бенитес сподели, че е изненадан, че мачът с Бърнли ще се състои, въпреки че "карамелите" са ударени от вълна от коронавирус и криза с контузени играчи, поради което ръководството на клуба подаде молба до Висшата лига двубоят да бъде отложен, която бе отхвърлена.

"Много съм изненадан, че мачът ще се играе. Следваме всички правила, правим тестове всеки ден, носим маски, разделили сме играчите в три различни съблекални. Но не можем да контролираме ако играчи без симптоми играе в мач, а после се окаже, че е позитивен".

"Той може да предаде вируса на други. След мача с Челси разбрахме, че имаме пет положителни случая. Имаме девет полеви играчи и трима вратари. И сега трябва да вкараме петима юноши, които нямат дори 21 години".

"Имаме играчи с контузии и сега трябва да ги принудим да играят. Доминик Калвърт-Люин е извън игра от два месеца и сега може би ще трябва да играе 90 минути. Това е огромен риск. Не мисля, че е честно", коментира Бенитес.