Ковид-кризата във Висшата лига се увеличава, след като още два мача бяха отложени. Това са двубоите Ливърпул – Лийдс и Уулвърхемптън – Уотфорд, с които трябваше да започне програмата на Боксинг-дей – 26 декември. 

Сблъсъците бяха насрочени за 14:30 часа българско време в неделя, но сега няма да се състоят след като в Лийдс и Уотфорд, които не могат да съберат необходимия брой играчи. Бордът на Висшата лига се събра днес предиобед и реши да удовлетвори молбата на засегнатите клубове. 

„Ние разбираме, че решението за отлагането на тези два мача ще разочарова феновете и разбираме тяхното съжаление по това специално време на годината. Нашата цел е да има максимална яснота относно програмата, но понякога това е невъзможно. Ще продължим да следим внимателно ситуацията и да реагираме, когато това е необходимо” се казва в официалното съобщение на Висшата лига. 

Това са поредните два мача, които са отлагани, а вероятно няма да бъдат и последните. Днес трябва да се състоят две срещи, на които да се обсъжда ситуацията, която очевидно се влошава. Първата ще бъде между Лигата и мениджърите, а втората между Лигата и капитаните и по-опитните играчи, на които ще обсъжда и натоварения график на съставите.