Португалският гранд Бенфика уволни старши треньора си Жорже Жезуш след серия от слаби резултати и конфликт с някои от топ играчите на отбора, съобщиха от клуба.

Бенфика заяви, че клубът е постигнал споразумение с Жезуш „за прекратяването на контракта му с незабавен ефект“, добавяйки, че наставникът на резервите Нелсон Верисимо ще поеме състава до края на сезона. Базираният в Лисабон клуб се класира за елиминациите на Шампионска лига заедно с Байерн Мюнхен и за сметка на Барселона, но впоследствие последва поредица от лоши резултати във вътрешния шампионат този месец.

Тимът е трети в Лигата, на четири точки зад лидера и действащ шампион Спортинг Лисабон и големия съперник Порто – последният, въпреки че бе в намален състав, го изхвърли от турнира за Купата на Португалия миналия петък. Клубът трябваше да отрича и слуховете, че Жезус се е съгласил да се завърне в бившия си отбор Фламенго. Жезус първо води Бенфика между 2009-2015, печелейки три титли на страната и достигайки два финала на Лига Европа, преди да напусне клуба в посока Спортинг Лисабон.

След престой в саудитския Ал Хилал, той се наслади на успешен период начело на Фламенго, печелейки пет трофея за малко повече от година през 2019-20 – Копа Либертадорес, бразилския шампионат и Суперкупа, Суперкупата на Южна Америка и щатския шампионат на Рио де Жанейро.

67-годишният специалист напусна клуба от Рио и се завърна в Бенфика през юли 2020, обяснявайки, че искал да се завърне в Португалия, когато Бразилия бе разтърсена от коронавирусната пандемия.