ПСЖ сложи край на серията си от два мача без победа, след като победи Монако с 2-0 в края на миналата седмица. Това не размести кой знае колко коефициентите на Betano bg за победител в Лига 1. След най-силното си трансферно лято в историята, парижани се върнаха на победния път и по всичко изглежда, че титлата им е в кърпа вързана. 

Реномираният световен букмейкър Betano, предлага ставка от 1.05 за титла на Лео Меси и компания. И все пак, първенството разкрива доста интересна и завързана битка за втората позицията. 4-те най-близки преследвача на ПСЖ са събрани в едва две точки, а още два пункта по-назад дебне Монако. Тимовете, заемащи между 7-мо и 12-то място, също са събрани едва в рамките на три точки и имат абсолютно реален шанс да се преборят за място в Шампионската лига. 

Според коефициентите на Betano bg, най-добри шансове за второто място има тимът на Олимпик Марсилия. Ставката за „олимпийците“ е 4.50. Въпреки, че са с равни точки в класирането, най-новият лицензиран сайт за спортни залози предлага ставка от 5 за Ница. 5.50 пък е коефициентът за Лил. Следва Монако със 6. Малко странно, но тимовете на 4-тата и 5-тата позиция са с доста по-лоши коефициенти, съответно 6.50 за Рен и 9 за Монпелие. Със ставка от 9 може да се похвали и Олимпик Лион. „Хлапетата“ обаче заемат едва 13-та позиция във временното класиране.

Кои са фаворитите на Betano?

Олимпик Марсилия 

Те дори могат и да се борят за титлата, ако по някаква причина ПСЖ се подхлъзне. Разликата в точките изобщо не е толко голяма, колкото е при бюджетите на двата отбора. И все пак, подобно развитие на сезона ни се струва илюзорно. Марсилия има и един мач по-малко от конкурентите, което означава, че може да се откъсне с три точки на 2-рото място. 

Отборът залага главно на своята защита. Тя е най-добрата в лигата с допуснати едва 15 попадения. В другата част на игрището, положението не е толкова розово. Ако се ограничим до тимовете от топ 10, Марсилия е с втората най-лоша атака – 26 гола в 18 мача. През зимата, това звено трябва да бъде подсилено, което би гарантирало, че тимът ще стигне до вицешампионското място. 

Според букмейкъра Betano, 2-ро място за Марсилия при коефициент от 4.50 в Betano е един от най-стойностните залози, който може да бъде направен по това време на година. 

Рен

Те също ще дебнат грешна стъпка на ПСЖ, но е далеч по-реалистично да се прицелят във втората позиция. Тимът записа една победа в последните си три мача, също както и Марсилия. За разлика от „синьо-белите“ обаче, Рен вече не разполага с мач пасив. Отложената им среща срещу Ница бе доста тежка и завърши със загуба, въпреки доминацията им през по-голяма част от времето . 

Рен разполагаше с топката в 67 процента от времето и създаде цели 21 положения за гол, а 8 от тях завършиха с точен удар към противниковата врата. Тимът си подаде коженото кълбо цели 595 пъти, за разлика от Ница, които стигнаха до едва 311 паса. И все пак, Ница стигна до победа с 2:1. Въпреки статистиките от този мач, Рен има значително предимство в атакуващ план, спрямо състава на Марсилия. Те вече са отбелязали цели 34 гола, като в същото време са допуснали само 18. 

Заради загубата си от Монако, Рен изостана на 2 точки от втората позиция и изобщо няма да им е лесно да се преборят със жестоката конкуренция. От Betano България, обаче предлагат и друг интересен залог – тимът да завърши в топ три. Коефициентът е малко по-нисък – 3.75, но и шансовете им са далеч по-добри.