Отборът на Мали победи състава на Тунис с 1:0 в мач от група F на Купата на Африканските нации. И двата тима получиха по една дузпа, като Ибрахима Коне реализира за малийците, докато Уахби Казри пропусна за тунизийците. Двубоят бе белязан от комични решения на футболист и съдия.

Първото полувреме е сред кандидатите за най-скучно такова на турнира. Двата отбора не предложиха абсолютно нищо интересно в предни позиции, като Мали имаше съвсем леко териториално превъзходство.

Втората част бе далеч по-интересна, като самото ѝ начало го предполагаше. Още в 48-та минута Мали получи дузпа за игра с ръка на защитника на Кьолн Елиес Шкири. Зад топката застана централният нападател Ибрахима Коне, който с добро изпълнение не остави шансове на вратаря Бен Саид.

Шест минути по-късно Тунис получи пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Капитанът Уахби Казри стреля опасно, но вратарят Ибрахим Мункоро внимаваше и изби в ъглов удар.

В 74-та минута защитникът на Мали Муса Дженепо игра с ръка в наказателното поле, а футболист на тунизийците хвана топката веднага, сигурен, че ще има дузпа. Такава наистина бе отсъдена, но това не отменя от комичността на ситуацията. Зад топката застана Казри, но вратарят спаси.

Най-интересното в мача бе сътворено в края му, когато съдията Джани Сиказуе от Замбия на два пъти сложи край на мача преди да са изтекли пълните 90 минути. Първоначално го стори в 85-а минута, но асистентите му сигнализираха, че не е време за това и двубоят се доигра. Четири минути по-късно Сказуе вече бе категоричен да сложи край на двубоя, макар отново да не бяха изтекли 90-те минути. След края на срещата той бе атакуван от целия щаб на Тунис, но полицията се намеси и го спаси.