Капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов даде гласа си за нападателя на Байерн (Мюнхен) и полския национален отбор Роберт Левандовски при допитването за Играч на годината на ФИФА.

Както е известно, наградата на Световната федерация по футбол се присъжда след гласуване на капитаните и треньорите на всички национални отбори. Тази година церемонията е планирана за 17-и януари.

Костадинов е сложил на върха Левандовски, а след него второто и третото място в списъка му са за Лионел Меси (Аржентина и Пари Сен Жермен) и Нголо Канте (Франция и Челси). Аржентинският магьосник вдигна тази година трофея в турнира Копа Америка. Канте пък беше важна част от спечелената Шампионска лига от отбора на Челси.

За треньор номер 1 на 2021-а година халфът и капитан на Арсенал (Тула) е посочил Роберто Манчини, който изведе Италия до Еврoпейската титла.

За вратар на годината логично е Джанлуиджи Донарума. 22-годишният страж на парижани отрази последните две дузпи на финала на Евро 2020, изпълнени от Джейдън Санчо и Букайо Сака, и така осигури титлата на Скуадра адзура.