Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен) и Лео Меси (Барса и ПСЖ) са двамата големи фаворити да спечелят наградата The Best на ФИФА, която се присъжда на най-добрия играч в света през 2021 г. и която той ще получи тази вечер. Мохамед Салах (Ливърпул) е третият кандидат, който ще придружава и двамата на подиума.

ФИФА ще повтори победителя, тъй като и Лео, и Лева вече са печелили тази награда. Полякът го направи през 2020 г., а аржентинецът - година по-рано. За сравнение за 2021 г. Меси изигра повече мачове (57) от Левандовски (44). Полякът има повече голове (51/43), но по-малко асистенции (17/8). При спечелените титли са равни по количество, но може би не и по качество. Купата на Краля на Лео и Копа Америка с Аржентина са по-ценни от титлата в Бундеслигата и Суперкупата на Германия на Роберт Левандовски. 

Галата ще бъде онлайн и ще послужи на ФИФА да даде нов тласък на проекта за провеждане на Световно първенство на всеки две години. Играчите загърбват идеята, но все още няма официално решение. От Цюрих се обърнаха към финалистите, обяснявайки идеята, надявайки се на положителен отговор, въпреки че проектът получи отказ от УЕФА и Конмебол.

The Best се определя от гласовете на капитаните и треньорите на всички отбори, свързани с FIFA, повече от 300 членове на световната преса и фенове от цял ​​свят (онлайн), отбелязва "Труд". Всеки капитан и треньор гласуват за трима играчи, присъждайки пет точки на първия класиран, три на втория и една на третия. Те не могат да гласуват за собствените си играчи.

На церемонията ще бъдат дадени и други награди:

- Най-добра футболистка: Испанката Дженифър Ермосо (Барселона), Сам Кер (Челси) и звездата на Ла Роха Алексия Путелас (Барселона) се стремят към отличието.

- Най-добър треньор. Испанецът Пеп Гуардиола (Манчестър Сити), германецът Томас Тухел (Челси) и италианецът Роберто Манчини (Национален отбор на Италия) съставляват тройката, която ще се бори за приза.

- Най-добър женски треньор: Луис Кортес, бивш треньор на Барселона, Ема Хейс (Челси) и Сарина Вигман (национален отбор на Холандия/национален отбор на Англия) ще се борят днес за титлата най-добър треньор по футбол при жените.

- Най-добър вратар/вратар: Донарума (Италия), Менди (Челси) и Нойер (Байерн) са фаворити за най-добър вратар
- Награда Пушкаш за най-добър гол: Ерик Ламела (Тотнъм и сега в Севиля), Патрик Шик (Леверкузен) и Мехди Тареми (Порто) са кандидатите за наградата Пушкаш за най-добър гол за 2021 г. 

- Други награди: В допълнение ще бъдат раздадени награди за честна игра, най-добри фенове и FIFA FIFPRO World 11 за мъже и жени.