Манчестър Юнайтед ще ускори търсенето на нов, постоянен мениджър в следващите седмици, съобщава The Athletic.

Според изданието, наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино, старши треньорът на Аякс Ерик Тен Хаг, селекционерът на Испания Луис Енрике и Юлен Лопетеги от Севиля са кандидати за поста.

Временният мениджър Ралф Рангник ще се заеме с консултантска роля в края на сезона, независимо че направи лек прогрес след поемане на треньорското кормило след уволнението на Оле Гунар Солскяр.

Според информацията, „червените дяволи“ концентрират процеса на закупуване за намирането на специалист, който има опит във воденето на големи европейски клубове, вместо такъв с малък треньорски опит. Откакто пое Юнайтед, Рангник помогна на тима да се върне в топ 4 на Висшата лига, губейки само веднъж – срещу Уулвърхемптън у дома в началото на януари.

Според информациите, Юнайтед ще искат първо да приключат със зимния трансферен прозорец, като има съмнения относно бъдещето на Антони Марсиал, преди да насочат вниманието си към нов наставник. Въпреки че Рангник заяви преди, че може да удължи престоя си начело, е сигурно, че той ще се оттегли от поста в края на сезона и Почетино е фаворит на букмейкърите да поеме гранда от „Олд Трафорд“.