Кристиан Ериксен се присъедини към Брентфорд със свободен трансфер само седем месеца, след като получи сърдечен удар на Евро 2020.

Ериксен се присъедини към клуба от западен Лондон с договор за шест месеца и ще се събере със съотборниците си в националния отбор Кристиан Норгор и Матиас Йенсен, както и с бившия си треньор на Дания до 17 г. Томас Франк.

29-годишният футболист напусна Интер миналия месец, тъй като правилникът на Серия А не позволява на играчи, които имат имплантируем кардиовертер-дефибрилатор (ИКД) да играят в първенството.

Той ще стане първият играч във Висшата лига с подобен пейсмейкър. Ериксен тренираше с бившия си клуб Аякс миналата седмица, за да се подготви за завръщане към състезателния футбол.

„Очаквам с нетърпение да работя отново с Кристиан. Измина време, откакто го водих за последно, и оттогава се случиха много неща. Кристиан бе на 16 по онова време и се превърна в един от най-добрите полузащитници, играли някога във Висшата лига. Той спечели и трофеи в Европа и се превърна в звездата на датския национален отбор. Възползвахме се от невероятна възможност да привлечем играч от световна класа в Брентфорд“, започна мениджърът на Брентфорд Томас Франк за клубния сайт.

Той не е тренирал с отбор от седем месеца, но свърши сам много работа. Той е здрав, но ще се нуждаем от време, преди да бъде готов за мачове, и очаквам с нетърпение да го видя да работи с играчите и щаба, за да се върне на най-високо ниво. Във върхова форма, Кристиан има способността да диктува футболни мачове. Той може да намира правилните пасове и е голова заплаха. Той също притежава страхотно центриране, както от корнери, така и от преки свободни удари. Той е играч, който можеш да намериш с топката и ще намери решение на проблема, който стои пред него. Кристиан ще донесе опит от най-високо ниво в клуба. Очаквам да има влияние в съблекалнята и на тренировъчното игрище“, добави наставникът на „пчеличките“.

Ериксен прекара шест години и половина в Тотнъм, преди да напусне в посока Интер през 2020.