За головата на машина на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд ще е много подходящо да играе под ръководството на Юрген Клоп в Ливърпул, обяви легендата на Нидерландия Рууд Гулит.

По думите му, Манчестър Сити също е добра опция за норвежкия стрелец.

„Виждам го в Англия, но не мисля, че ще отиде в Манчестър Юнайтед. Ман Сити би бил добър клуб за него заради Пеп Гуардиола.  Юрген Клоп и Ливърпул обаче също биха били страхотни. Това, което Юрген направи с клуба, е невероятно. Просто трябва да го обичаш, а той винаги е гладен за успехи. Това устройва и Холанд. В Испания само Реал Мадрид е опция за него. Това са трите клуба, които ще се борят за Ерлинг“, отсече Гулит пред германското издание „Bild“.

Не е тайна, че през лятото Холанд ще бъде една от най-апетитните хапки на трансферния пазар. Според клауза в договора му с Борусия Дортмунд  кандидатите за подписа му ще могат да го закупят за 75 милиона евро.

Счита се, че в Англия той е желан от Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Реал Мадрид също е кандидат за Холанд, а на сцената е другият испански гранд Барселона. Кандидатите вероятно ще се увеличават. Информациите сочат, че в битката за подписа му може да се включат още Байерн Мюнхен, ПСЖ, а не се изключва и Челси.