ПСЖ трябва да забие Лео Меси на пейката, за да може аржентинският гений да преоткрие играта си от Барселона. Това заяви бившият национал на Франция Емануел Пти по повод слабата форма на седемкратния носител на Златната топка.

Меси продължава с незадоволителното си представяне във френските богаташи, а върхът на падението му беше изпуснатата дузпа срещу Реал Мадрид в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига. ПСЖ все пак спечели срещата с 1:0 с гол в добавеното време на Килиан Мбапе, който тотално засенчва 34-годишната легенда.

"Меси е бледа сянка на футболиста, който познавахме от Барселона", заяви Пти в интервю за RMC Sport. "Когато видя какво се случва с Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед... Трудно ми е да критикувам Роналдо, но Рафл Рангник не се поколеба да го прати на пейката. И след това вкара така важния първи гол срещу Брайтън. Може би същото трябва да се случи и с Меси, ще му е в услуга. Но дали ще е съгласен", добави Пти, който в кариерата си е играл за Монако, Арсенал, Барселона и Челси.

Меси има 14 мача в Лига 1 този сезон, в които е вкарал само 2 гола и е направил 8 асистенции. В Шампионска лига показателите му са малко по-добри – 5 попадения в 6 срещи. Но статистиката на Мбапе е впечатляваща – 12 гола и 9 асистенции в първенството от 22 сблъсъка и 5 попадения и 6 асистенции в 6 двубоя в турнира на богатите.

И неслучайно Пти обяви Мбапе за Краля на Париж. "Не разбирам защо Меси не се опитва да поддържа връзка с него на терена през цялото време. Той беше най-добрият в последните 15 години, но сега Мбапе го надмина. Ред е на Меси да му служи. Оставам с впечатлението, че Лео все още се опитва сам да диктува играта, но срещу Реал Мадрид всичко продуктивно дойде от Мбапе", завърши Пти.

Снимка: БГНЕС