Защитникът на Нюкасъл Кийран Трипиър е под въпрос дали ще се завърне до края на сезона, след като претърпя операция за фрактура на стъпалото само седмици след присъединяването си към клуба.

Английският десен бек получи фрактура на метатарзалната кост на лявото стъпало при успеха над Астън Вила с 1:0 в неделя във Висшата лига. 31-годишният футболист е с основна роля за изплуването на „свраките“ от зоната на изпадащите след идването си за 12 млн. паунда от Атлетико Мадрид през януари.

Бранителят се разписа в предишните си два мача за първенство, като „джордитата“ влязоха в серия от три поредни успеха и са на четири точки от опасната зона.

„Той се оперира вчера и интервенцията мина успешно, така че това е добра новина. Не знам в този момент колко дълго ще отсъства. Надяваме се да разчитаме отново на него до края на сезона, но травмата е тежка, което е голям удар за нас, защото той се представяше на много високо ниво“, каза мениджърът на Нюкасъл Еди Хау.

„Свраките“ гостуват на Уест Хем в следващия си мач от Премиършип в събота следобед от 14:30 часа българско време в среща от 26-ия кръг на шампионата.