Милан направи втора поредна грешна стъпка в битката за титлата в Италия, след като се издъни и срещу Удинезе, правейки 1:1 на своя стадион „Джузепе Меаца“ в среща от 27-ия кръг на Серия „А“. Хората на Стефано Пиоли изиграха сравнително слаб мач, като трябва да са щастливи, че „фриуланите“ не си тръгнаха с трите точки. Вратарят Майк Менян пази като лъв и спаси гранда от Милано от пълен резил насред "Сан Сиро"

Рафаел Леао изведе „росонерите“ напред преди почивката, а след паузата резервата Удоджи донесе равенството за гостите от Удине. Първият двубой между двата тима през настоящия сезон завърши при същия резултат - 1:1.

Въпреки поредния голям гаф Милан остана първото място с актив от 57 точки. Преднината на „росонерите“ е само 3 точки, като преследвачът Интер играе по-късно тази вечер. При това „нерадзурите“ са и с мач по-малко. Удинезе е 14-ти с 26 пункта.

Отсъствието на суперзвездата на Милан Златан Ибрахимович продължи и в този мач. Така атаката на тима отново водеше Оливие Жиру.

Гостите показаха зъби още началото на мача. Бето отправи удар с глава в 3-ата минута, но Менян се справи. Малко след това Жерар Деулофеу нахлу в пеналта на „росонерите“, но шутира в аут.

Постепенно Милан установи териториално превъзходство, но не успяваше да създаде чисти голови положения пред вратата на Силвестри. „Росонерите“ отправиха първия си удар чак в 27-ата минута. Изстреля го защитникът Давиде Калабрия, но топката излезе в аут.

Милан поведе в резултата 2 минути по-късно. Тонали центрира отдясно към пеналта, където Рафа Леао се пребори с Бекао и с диагонален шут матира Силвестри -1:0.

Малко преди почивката Бето отново с глава имаше шанс да попари Менян, но френският страж и този път се справи.

След паузата двубоят продължи в същото русло, като хората на Стефано Пиоли така и не успяваха да подложат на по-сериозен натиск гостите. Дори „фриуланите“ заиграха доста агресивно и се радваха на добри минути, през които една не стигнаха до изравняване. В 59-ата минута удар на Арслан премина на сантиметри от дясната греда. Само 3 минути по-късно Менян се намеси и след изстрел на Бекао.

Голът пред вратата на Милан се печеше. Логичното се случи в 66-ата минута, когато гостите от Удине изравниха. Деулофеу шутира от точката на дузпата, а ударът бе избит от защитник. Топката обаче се озова в Перейра, който пробва задна ножица, но кълбото стигна до Удоджи, който чукна кълбото в мрежата, преборвайки се с Романьоли – 1:1. При реализирането на гола останаха сериозни съмнения, че Удоджи е играл с ръка, но съдията Матео Маркети и ВАР зачетоха попадението.

Малко след това Перейра стреля, а Менян предотврати пълния обрат.

Милан пробва да натисне до края, а гостите дебнеха на контраатаки. Леао и Романьоли нямаха шанс пред гола и така Милан отново се препъна, губейки поредни ценни точки в битката за Скудетото в мачове, които един кандидат-шампион трябва да печели с лекота. Дори в добавеното време Менян спаси и точката, отразявайки страхотен удар на Деулофеу.

Милан – Удинезе 1:1

Голмайстори: 1:0 Рафаел Леао (29'), Иенома Удоджи (66')

Милан: Менян, Калабрия, Томори, Романьоли, Ернандес, Тонали, Кесие, Месиас, Диас, Леао, Жиру

Удинезе: Силвестри, Бекао, Мари, Перес, Молина, Уолъс, Макенго, Арслан, Зеегелаар, Деулофеу, Бето