Президенът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас се изказа много остро срещу босовете на трите клуба – Ювентус, Реал Мадрид и Барселона, които стоят в основата на евентуалното създаване на европейската Суперлига. Той дори изригна, казвайки, че тримата лъжат повече и от Владимир Путин.

„Аниели ще трябва да обясни много добре. Ако не го направи, значи лъже. Преди седмица, в неговата къща имаше среща между представители на трите отбора. Сега казват, че не искат да има фиксирани слотове, а Реал Мадрид ще иска да е първият слот. Това е лъжа. Много ще е трудно за голяма част от английските клубове да са част от евентуална Суперлига. Възможно е и да отпадат 2-3 отбора, но винаги ще си участват Ювентус, Барселона и Реал. Много ще е трудно някой от тях да отпадне“, заяви Тебас пред британското издание „Daily Mail“.

 „Те стават врагове на УЕФА и Висшата лига, които са против техния модел. Знаем го. Каквото и да казват, работят срещу УЕФА. Честно казано мисля си, че лъжат повече и от Владимир Путин. Настояват, че Суперлигата няма да се отрази върху местните лиги. Трябва да ни мислят за някакви идиоти. Всички сме наясно, че това е лъжа“, заяви още босът на Ла Лига.