Резервата Алън Брауни се разписа с глава пет минути преди края и донесе равенство 2:2 на Република Ирландия срещу Белгия в контролна среща.

Гостите от Белгия на два пъти повеждаха в резултата, но домакините от Република Ирландия все успяваха да се върнат за радост на феновете си на стадион "Авива Стейдиъм". Република Ирландия увеличи поредицата си на седем мача у дома без поражение, съобщава БТА.

"Червените дяволи" стартираха отлично и Миши Бачуай откри резултата в 12-ата минута, когато Ханс Ванакен напредна до границата на наказателното поле и подаде точно. Вратарят Кеуин Келъхър се разтегна, но не можа да направи нищо.

Домакините успяха да изравнят в 35-ата минута типично по ирландски. След центриране от след корнер се получи разбъркване в наказателното поле. Защитник не успя да изчисти и топката отиде най-напред у Робинсън, оттам стигна до Чиедози Огбене, който със странична ножица я прати в мрежата.

Белгийците обаче отново излязоха напред в резултата в 59-ата минута, когато Ханс Ванакен вкара. Той се разписа с глава, след като топката се отби в тялото на капитана на ирландците Шеймъс Коулмън.

Но упоритостта на Огбене беше възнаградена пет минути преди края на мача, когато той не се отказа да гони топката по дясното крило. Топката обаче не само беше запазена в границите на терена, Огбене направи перфектно центриране точно на главата на Брауни за 2:2.