Българският нападател Андрей Гълъбинов донесе точката на Реджина при гостуването на водача в Серия Б Кремонезе. Двубоят от 32-рия кръг на италианската втора дивизия завърши при резултат 1:1.

33-годишният софиянец започна срещата на пейката, но се появи на терена в 77-мата минута, когато отборът му губеше с 0:1. Само 3 минути след влизането си в игра Гълъбинов изравни резултата, като го направи с точно изпълнена дузпа.

Преди това домакините от Кремонезе бяха повели в резултата с гол на Даниел Чофани в 51-вата минута, но в 72-рата Алесандро Крешенци получи червен картон и Реджина остана с човек повече на терена, което даде шанс на тима да се пребори поне за равенството.

Кремонезе остава на първата позиция в класирането, като вече е с 60 точки. Втори е Лече с 59, а трети е Пиза с 58, като тосканци имат шанс още до края на деня да излязат начело в подреждането. Реджина заема 12-о място с 44 точки.

В същото време друг български нападател - Атанас Илиев, бе в стартовия състав на Асколи при домакинската победа с 1:0 срещу Порденоне. Националът бе сменен в 60-тата минута, а пет минути преди края дойде и попадението, дело на Федерико Баскирото. Асколи заема шестата позиция с 52 точки, докато Порденоне остава на последното 20-о място с 14.

Българският защитник Андреа Христов пък остана резерва при домакинската загуба на Козенца с 1:2 от Парма. Козенца е на 18-о място с 24 точки, докато Парма е на 13-а позиция с 42.

Утре борещият се за влизане в Серия А тим на Монца, където играе родният бранител Валентин Антов, гостува на Комо.