Хосеп Гуардиола се е съгласил да продължи своя договор с Манчестър Сити, което ще го задържи на „Етихад“ до 2025 година. Това ще бъде последната част от пъзела, което ще гарантира, че Ерлинг Холанд ще се присъедини към „гражданите“, а не към Реал Мадрид, съобщава „ESPN“.

Източници от Манчестър Сити твърдят, че Гуардиола вече се е съгласил да добави още две години към настоящия си контракт с клуба, който изтича след 12 месеца.

Новата сделка вероятно ще включва и опция за удължаването с още една година след това, което ще означава, че Гуардиола ще отбележи едно десетилетие начело на Манчестър Сити.

Пеп Гуардиола отново беше запитан за бъдещето си, след като Ливърпул обяви новия договор на Юрген Клоп до 2026 година. Мениджърът на Манчестър Сити настоя, че единственият му фокус е върху защитата на титлата във Висшата лига и предстоящият полуфинален мач реванш от Шампионска лига срещу Реал Мадрид, но запознати твърдят, че е въпрос на време преди да бъде обявено удължаването на договора му.

Шефовете на „Етихад“ не вярват, че спечелването на Шампионската лига през този сезон ще окаже влияние върху това колко дълго Гуардиола ще остане в отбора.

Твърди се, че Пеп Гуардиола е впечатлен и развълнуван от младежите в Манчестър Сити и възможността да работи с тях и 21-годишния Холанд.

А що се отнася до норвежкия нападател, единствената пречка към присъединяването му към Сити е Реал Мадрид, който е единственият сериозен съперник за неговия подпис.

Манчестър Сити е предпочитаната опция за Холанд, но той искаше гаранции, че Гуардиола ще остане начело на отбора повече от един сезон, ако подпише с „гражданите“.