Антонио Рюдигер потвърди, че ще напусне Челси със свободен трансфер след края на сезона. Той е взел това решение заради липсата на комуникация за евентуален нов договор с клуба.

Мениджърът на отбора Томас Тухел заяви през април, че защитникът ще напусне, като изтече договорът му. Очаква, че германският национал да се присъедини към шампиона на Испания Реал Мадрид с договор за 4 години.

Санкциите, наложени от британското правителство към собственика на Челси Роман Абрамович заради нахлуването на Русия в Украйна, означават, че клубът не може да подписва договори с нови и настоящи футболисти.

"Преговорите за договора ми бяха трудни и през миналата есен", написа Рюдигер в The Players' Tribune в петък. "Бизнесът си е бизнес, но когато нямате новини от клуба от август до януари става сложно", добави той.

"След първата оферта не последва нищо. Ние не сме роботи. Не можем да чакаме месеци с несигурност за бъдещето ни", написа още защитникът.
"Не усетихме санкциите, но други големи клубове проявиха интерес и трябваше да взема решение. Напускам, но няма да кажа лоша дума за клуба", написа още Рюдигер.

Антонио Рюдигер беше ключов играч за Челси, след като пристигна на "Стамфорд Бридж" от Рома през 2017 година, като има повече от 200 мача за отбора във всички турнири. Той спечели ФА Къп, Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство по време на престоя си в Лондон.

"Челси ще бъде винаги в сърцето ми. Лондон ще бъде винаги мой дом. Дойдох тук сам, а сега имам съпруга и два хубави деца", добави Рюдигер. "Чух обиди, но усетих и любовта. В края на деня светлината бе по-силна от мрака, затова винаги ще бъде фен на Челси", написа още футболистът.