Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг не пожела да коментира слуховете относно завръщането си в Пари Сен Жермен след силния сезон с германския клуб и спечелената Купа на Германия.

Нападателят се присъедини към ПСЖ през 2010-а и направи дебюта си за първи отбор там, преди да премине в РБ Лайпциг през 2019 година.

През изминалия сезон той записа 55 гола в 51 мача и беше обявен за най-добър играч на сезона от 18-е капитани на тимовете в германското първенство. Нападателят също така получи първа повиквателна за националния отбор на Франция през март.

Нкунку има договор с Лайпциг до 2024 година, но според медиите Пари Сен Жермен иска да си го върне, Челси и Манчестър Сити проявяват интерес, докато Лайпциг няма намерение да го продава.

"Не затварям врати, всичко е възможно във футбола. Винаги съм казвал, че Париж е моят дом, клубът, който ми е скъп", каза цитираният от БТА 24-годишен футболист по време на подготовката с френския национален отбор, който се подготвя за предстоящите мачове от Лигата на нациите.

Нкунку добави, че се чувства поласкан, че "най-големите клубове в света" се интересуват от него, но също така "че Лайпциг прави всичко, за да ме задържи".

"Знам, че той ще играе за нас през следващия сезон", каза изпълнителният директор на РБ Лайпциг Оливер Минцлаф.

Според медиите, клубът иска удължаване на договора, включително клауза за откупуване от 60 милиона евро (64,4 милиона долара), която вероятно може да бъде активирана следващата година.