Испания и Португалия завършиха отново наравно, този път 1:1 в иберийското дерби от Лига А, група 2 на Лигата на Нациите. Късен гол на резервата Рикардо Орта донесе точката на португалците. 

На стадиона на Бетис в Севиля домакините играха по-добре до почивката и заслужено поведоха с гол на Алваро Мората. 

Гостите се подобриха в края на първото полувреме и бяха по-активни през второто и макар и да не стигнаха до серия чисти положения, все пак успяха да изравнят в края и това бе 5-ият пореден мач между двата отбора, в който нямаше победител. 

За домакините имаше 6 промени от последния мач срещу Исландия, така че Луис Енрике размести доста състава си. За гостите Кристиано Роналдо остана на пейката, а промените от плейофа срещу Северна Македония бяха 3. 

Още в 3-ата минута Гави стреря остро, но Моутиньо отклони в корнер. След него вратарят на гостите не се намеси убедително, но до попадение все пак не се стигна. 

Последваха равностойни минути без сериозни положения преди в 18-ата минута Герейро да намери Рафаел Леао пред вратата. Позицията бе доста добра, но нападателят на Милан прати топката над вратата, след като определено трябваше да се справи по-добре. 

В 24-ата минута гостите атакуваха, но не успяха да стигнат до удар, след което бяха наказани. Гави напредна с топката и след като влезе в половината на опонента, даде отличен пас към Сарабиа вдясно. Той веднага пусна към Мората вляво от себе си и нападателят реализира. Страхотна контраатака и аванс за домакините. 

Малко след това испанците като по чудо не вкараха отново. Пак Гави бе в основата, като намери Солер на отлична позиция, халфът стреля по земя, Коща успя да избие, а топката се върна в испанеца, който след това я прати над вратата. Сериозен пропуск и късмет за гостите. 

Португалците стигнаха до добро положение в 35-ата минута, когато Андре Силва се измъкна и потърси далечния ъгъл, но прати топката малко встрани. Гостите поискаха и дузпа за едно леко падане на Отавио, но не получиха такава и паузата очаквано дойде при 1:0. 

Португалците продължиха да играят добре и след паузата, а Кристиано Роналдо започна да загрява. Все още обаче нещо не достигаше в завършващата фаза. В 59-ата минута Леао отново излезе на чиста позиция, но не успя да стреля достатъчно силно и Унай Симон изби с крак. Още един пропуск на футболиста на Милан. 

Роналдо се появи около половин час преди края заедно с Гонсало Гедеш. Мората стреля покрай вратата след пас на Сарабиа в 64-ата минута, но ударът не бе прецизен. 

Гостите продължиха да опитват и да търсят изравняването, но им липсваше качество в завършващата фаза. И все пак в 82-ата минута португалците изравниха след силна контра. Нападението се разви отдясно, като Кансело се измъкна и подаде пред вратата, където резервата Рикардо Орта не пропусна. 

В 86-ата минута домакините пропуснаха да спечелят, след като при една избита топка Жорди Алба остана сам пред вратата, но от около 7-8 метра стреля с глава покрай целта, след като определено трябваше да вкара. Това се оказа и последната ситуация, а равенството сякаш бе логично. 

Испания – Португалия    1:1

1:0    Мората 25
1:1    Орта 82

Испания: Симон, Аспиликуета, Йоренте, Пау Торес, Алба, Солер (63 Коке), Бускетс, Гави (81 М. Йоренте), Феран Торес (63 Олмо), Мората (70 Де Томас), Сарабиа
Португалия: Коста, Кансело, Пепе, Перейра, Герейро, Моутиньо (46 Невеш), Фернандеш (81 Матеус), Отавио (62 Роналдо), Леао (72 Орта), Андре Силва (62 Гедеш), Бернардо Силва