Подновяването на договора на Килиан Мбапе с ПСЖ има различни версии. Има хора, които виждат парите като единствената причина французинът да избере да продължи в отбора, в който настъпват промени на всички нива. От другата страна спортният проект може да е причина, която е накарала звездата да отхвърли офертите на Реал Мадрид. Французинът отрече да е избирал футболисти, които да напуснат клуба това лято. 

Провал, това е думата, която обикаля цялата френска преса във връзка с отбор, който все още не може да доминира в Европа и за когото Лига 1 вече изглежда като задължение. Изправен пред нов курс, в който ще дойдат няколко важни играчи и десетки напускат, за ПСЖ Мбапе ще бъде нещо повече от футболист във френската столица.

Въпреки че Луис Кампос ще бъде този, който ще поеме поста спортен директор, десетки медии уверяват, че Мбапе ще има абсолютна власт при формирането на следващия отбор. Черният списък на Килиан с до 14 имена, които ще напуснат Париж през следващите месеци, е категорично отречен от нападателя.

Sportbible беше последната от медиите, която потвърди тази информация, но намери официален отговор от Мбапе, пише "Труд". В статия, потвърждаваща, че Маурисио Почетино, Неймар, Керер, Дракслер, Данило Перейра, Леандро Паредес, Андер Ерера, Курзава, Мауро Икарди, Сарабия, Бернат, Гуей, Дагба и Серджио Рико са на изхода на клуба и това е личен избор на Мбапе, официалният му акаунт отрича всичко.

„Фейк “ беше отговорът на 23-годишния футболист към британската медия, за да отрече, че той отговаря за "гилотината" на Парк де Пренс. Мбапе уверява, че работи само като футболист в ПСЖ.