Карлос Тевес, бивш нападател на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус и Бока Хуниорс, реши да „окачи футболните си обувки“, защото призна, че вече не може да играе след смъртта на баща си миналата година. Тевес разкри, че е получил предложение да удължи кариерата си и да играе в MLS, въпреки че последно игра за Бока до юни миналата година. Тогава обаче той каза, че може да играе до 42-годишна възраст.

"Предлагаха ми много неща, включително и в САЩ. Но това е всичко, дадох всичко от себе си. Играта миналата година беше много трудна, но виждах само баща ми. Спрях да играя, защото загубих фен номер едно", каза Тевес, намеквайки за смъртта на баща си, който почина след усложнения от коронавирус. 

Аржентинецът призна още, че се бори с излишните килограми, тоест, че яде и пие, каквото си поиска.

"С три-четири килограма наднормено тегло съм. Ставам малко късно. Не мога да си представя да се върна към тренировките и бягането. Ставах в шест сутринта, за да пристигна първи за тренировка, и си тръгвах последен. Сега нямам сили за това", каза той, цитиран от "Труд".

Тевес започва кариерата си в Бока, откъдето премина в Коринтианс. След това той подсили Уест Хем, пътят го отведе в Юнайтед, с който взе титлата и Шампионската лига през 2008 г., а след това неочаквано премина в Сити. Той игра за Юве и в Китай, преди да се върне в Бока за последен път през 2018 г.