Португалия разби с 4:0 Швейцария в мач от Лигата на нациите. Уилям Карвальо, Кристиано Роналдо на два пъти и Жоао Кансело донесоха безапелационния успех на иберийците. Тимът на Фернандо Сантош събра 4 точки и е на първо място в група 2 на Лига А заедно с Чехия.

Още в началото гол на Саферович бе отменен от ВАР заради игра с ръка на Фрай. В 15-ата минута домакините откриха резултата. Роналдо стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в Мбабу и това затрудни Кобел. Вратарят изби, но право в Карвальо, който от няколко метра без проблем опъна мрежата.

В 36-ата минута Фернандеш се пребори за топката и намери Жота с пеналта, който се обърна и пусна към Роналдо. За голямата звезда нямаше нищо по-лесно от това да отбележи. Малко по-късно Пепе стреля с глава в страничния стълб, а след това пропусна и при добавката.

В 39-ата минута Жота стреля, вратаря спаси, но топката отиде в Роналдо, който вкара 117-ия си гол за „мореплавателите“. След това асът на Манчестър Юнайтед можеше до оформи светкавичен хеттрик, но пропусна след пас на Кансело. 

До края на полувремето нападателят имаше оше един шанс, но не уцели вратата. Малко след почивката попадение на Роналдо бе отменено заради засада.

В 68-ата минута Силва изведе Кансело отдясно, Кобел излезе неразчетено и бранителят го изпревари и прати топката в опразнената врата. В края реферът отсъди дузпа за Португалия, но ВАР коригира решението, тъй като нарушението бе извън пеналта.

До края гостите като по чудо се разминаха с нов допуснат гол. Швейцария остава на последното място в групата, като след 4 дни приема Испания. Отборът на Сантош пък е домакин на Чехия.

 

Португалия - Швейцария  4:0

Голмайстор: 1:0 Карвальо (15), 3:0 Роналдо (36, 39), Кансело (68)

Португалия: Патрисио, Кансело, Пепе, Данило, Мендеш, Отавио, Карвальо, Невеш, Роналдо, Диого Жота, Фернандеш

Швейцария: Кобел, Мбабу, Фрай, Шер, Родригес, Соу, Джака, Щефен, Шакири, Варгас, Сеферович