Бившият френски национал Матийо Валбуена подкрепи Карим Бензема за „Златната топка“ независимо от секс скандала, в който бяха замесени и двамата. 34-годишният нападател на Реал Мадрид Бензема бе един от петимата, които се опитаха да изнудят Валбуена с видео, откраднато от телефона му. Бензема бе намерен за виновен в съучастие в опит за изнудване миналия ноември и получи едногодишна условна присъда.

Офанзивният футболист на Реал наскоро свали обжалване срещу присъдата и Валбуена, който сега играе за Олимпиакос, сподели, че е „обърнал страницата“. Той добави, че бившият му съотборник в националния отбор на „петлите“ заслужава „Златната топка“ след сезон, в който спечели Ла Лига и Шампионската лига, отбелязвайки 44 гола във всички турнири.

„Няма да бъде честно, ако кажа, че той не заслужава „Златната топка“. Да, той я заслужава. Мога да говоря обективно за футбол и също така за нещо, което се е случило преди. Или говорим за футбол, или за това, което се случва извън терена“, каза Валбуена за RMC Sport.

Бензема се завърна в националния отбор на Франция миналото лято след петгодишно отсъствие от редиците на световните шампиони, докато 37-годишният Валбуена не е играл за страната си от 2015-а насам.

„Обърнах страницата след всички тези години. Не тая лоши чувства, имаше трудни моменти, в които успях да се събера. Щеше ми се кариерата ми да приключи по друг начин, но така стоят нещата“, добави той. И Валбуена, и Бензема пропуснаха Евро 2016 във Франция заради секс скандала.