Лионел Меси е на Олимп като един от най-великите играчи в историята, а бившият спортен директор на Пари Сен Жермен Леонардо не може да повярва, че е довел звездата в Лига 1.

Бразилецът напусна в края на кампанията 2021-22, като бившият трансферен гуру на Монако и Лил Луис Кампос се присъедини към шампионите от Лига 1 като съветник по футболните въпроси.

Треньорът Маурисио Почетино също се очаква да се насочи към изходната врата, след като не успя да осигури титлата в Шампионската лига, която е бижуто в короната в очите на собствениците на ПСЖ-„Qatar Sports Investments“. Въпреки това Почетино и Леонардо успяха да доведат Меси в Париж в началото на сезона, слагайки край на 17-годишен период с Барселона.

„Много мислихме за това, да. Говорихме за това, но Меси никога не беше мислил твърде много за напускането на Барселона. Последните моменти преди пристигането му бяха решаващи. След това всичко става малко по-нормално, но направих единствения трансфер на Меси в кариерата му!

Има Пеле, Марадона и Меси. Той е на Олимп. Така че, когато си направя равносметка на последните три години, виждам финал в Шампионска лига, полуфинал, 10-та титла в лигата, седем национални трофея и подписах с Меси“, каза цитираният от БТА Леонардо пред „L'Equipe“.

ПСЖ също успя да задържи и Килиан Мбапе на фона на голям интерес от Реал Мадрид.