Ръководството на Манчестър Сити е готово да пусне крилото на тима Рахийм Стърлинг да премине в Челси, съобщава британският таблоид Сън.

В последните седмици все по-усилено се говори за интерес на "сините" към английския национал, който от своя страна иска да смени клубната си принадлежност, за да играе по-често и да запази титулярното си място в английския национален отбор за Мондиал 2022 в края на годината.

Според информацията лондончани са предложили 50 милиона паунда на Сити за 27-годишният футболист, чийто договор със Сити изтича след една година. "Гражданите" не смятат да правят спънки на своя футболист и най-вероятно ще приемат предложението, макар че по този начин ще подсилят пряк конкурент за титлата в Англия.

Очаква се в следващите дни да бъде финализиран още един изходящ трансфер от Сити - нападателят Габриел Жезус ще премине в Арсенал, също в търсене на повече игрово време. Тимът на Пеп Гуардиола привлече двама нови играчи до момента - нападателя Ерлинг Холанд и халфа Калвин Филипс.