Талантът Шави Симонс напусна ПСЖ със свободен трансфер, за да продължи кариерата си в ПСВ. 19-годишният халф се отказа от шанса си да бъде съотборник с Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар и реши да се развива в холандската столица.

Тийнейджърът, който излезе от академията на Барселона, преди да отиде в ПСЖ през 2019-а, подписа петгодишен договор с "филипсите".

След смяната на Маурисио Почетино с Кристоф Галтие се очакваше Симонс да получава повече шансове в ПСЖ, но явно самият той е знаел, че това трудно ще се случи при наличието на толкова много звезди в тима.

"Всеки ден тренирах с големи звезди, но е важно и да играеш - каза Симонс пред ESPN за трансфера си. - Научих много от тези футболисти, но вече съм на 19 г. и е важно да продължа да се развивам.

Беше невероятно. Не мисля, че някога отново ще има отбор с толкова звезди на едно място. Беше страхотно да бъда в една съблекалня с тях, с хора, които преди съм гледал само по телевизията. Не всеки може да каже подобно нещо, за което съм благодарен."

Симонс изтъкна и фигурата на Рууд ван Нистелрой, който застана начело на ПСВ през лятото, като основна причина за трансфера си.

"Разбираме се добре, което е много важно за мен. Той ми обясни много добре какво очаква от отбора и от мен", каза още цитираният от webcafe.bg Симонс.

Заради сходството с името на легендата на Барса и настоящ старши-треньор - Шави Ернандес, в "Ла Масия" на Симонс веднага му бе лепнат прякора Новия Шави. За разлика от бившата "шестица" обаче, 19-годишният талант действа малко по-напред по терена, по-скоро като атакуващ полузащитник.