Отборът на Цървена звезда може да се смята за сигурен участник в плейофите на Шампионската лига, след като се наложи над арменския Пюник като домакин с 5:0. Реваншът между двата отбора е след седмица. Сръбският шампион поведе още до почивката с 3:0 с две попадения на Осман Букари и едно на Кингс Кангва. През втората част Букари оформи свой хеттрик, а в края се разписа и младото крило Стефан Митрович. За Звезда в самия край червен картон получи Милан Родич.

При краен успех Цървена звезда най-вероятно ще играе срещу Макаби Хайфа, който също направи важна крачка към плейофите в турнира, след като се наложи над кипърския Аполон с 4:0 у дома. Матю Пейбернес си вкара автогол, благодарение на което Макаби поведе през първата част, а след почивката Али Мохамед на два пъти и Францди Пиеро направиха успеха на израелците категоричен.

Динамо Киев също направи крачка напред, като се наложи над Щурм Грац с 1:0 в мач, игран в Лодз, пише БТА. Единственото попадение за украинците вкара Олександър Караваев в средата на първото полувреме след асистенция на Владислав Дубинчак. Ако се справи с австрийския тим, Динамо ще има далеч по-сложна задача на последното стъпало, където се очаква да се изправи срещу Бенфика.

Азербайджанският Карабах и шампионът на Унгария Ференцварош остави развръзката за реванша, като направиха 1:1 в Баку. Франк Боли откри резултата за Фради още в 17-ата минута, но Овусу изравни за азерите още преди почивката.