УЕФА започна разследване срещу клубове, които потенциално са нарушили правилата на финансовия феърплей за сезон 2021/22. Твърди се, че цели 20 отбора в цяла Европа са идентифицирани от европейската централа относно нарушаване на правилата.

В списък са грандове като ПСЖ, Олимпик Марсилия, Интер, Рома, Ювентус и Барселона. Най-новото име, което е добавено към тимовете е това на Арсенал.

Въпреки това, УЕФА не е получила окончателните сметки от въпросните клубове, което означава, че все още не е ясно в каква опасност може да бъде потенциално Арсенал, ако не е спазил правилата.

"Артилеристите" са отчели загуби от 213 милиона паунда през последните три години, докато правилата на УЕФА позволяват само до 25 милиона паунда дефицит за такъв период.

Вече има отбори, които са признати за виновни и са постигнали споразумение с евроцентралата какви санкции ще изтърпят. Френските ПСЖ и Марсилия ще отнесат само глоби, докато Интер и Рома ще получат ограничения на трансферния пазар, които още не са уточнени.