По-малко от година след като легендата Роналдо пое контрола върху клуба, Крузейро (Бело Оризонте) спечели предсрочно местната втора дивизия и се завръща в елита на Бразилия. Това стана факт след победата с 3:0 над Васко да Гама снощи, която увеличи актива на Крузейро на 68 точки, с 15 пред 2-ия Гремио. Първите четири отбора във втора лига влизат в Серия А, като Крузейро дръпна с 23 точки пред 4-ия Лондрина.

През този сезон в бразилската Серия Б се събраха три супер популярни отбора, като за момента изглежда, че всички ще се върнат при най-добрите. На 2-о място е Гремио, а 4-и Васко да Гама, пише БТА.

Изпадането на Крузейро през 2019-а година беше истинска сензация, след като в сезоните преди това отборът беше истински фаворит във всяко състезание, където участваше и спечели две поредни шампионски титли. Но всичко се оказа подобно на финансова пирамида, липсата на средства изведнъж ги удари силно, а след това бяха разкрити и множество измами от предишни управители на клуба.

И тогава се намеси Луис Назарио да Лима-Роналдо, който осигури инвестиция от 78 милиона долара – лични пари и от компании, и придоби 90 процента от акциите на клуба. Още когато се намеси, Роналдо обеща промени и подобрение пред феновете. Той подписа договори с ниско бюджетни играчи, които се съгласиха да облекат екипа на славния клуб за ниски заплати и така намали доста от разходите.

Роналдо също така е управляващ директор на испанския Валядолид, който се представя доста добре в Примера дивисион.