Националният отбор на Хърватия се класира на полуфиналите във футболния турнир Лига на нациите, след като победи с 3:1 Австрия и спечели първото място в група А1. Световният шампион Франция пък остана на трета позиция след поражение срещу Дания с 0:2.

Мачът маркира завръщането на Деян Ловрен в състава на хърватите за първи път от над година насам и той вкара третия гол за гостите, които завършиха с 13 точки от шест мача и една повече от отбора на Дания. Австрия остана на последното четвърто място.

Лука Модрич изведе хърватите напред с 23-ия си гол на международно ниво, след като се възползва от асистенция на Никола Влашич. Австрийците пък изравниха само три минути по-късно, когато Кристоф Баумгартнер засече с глава центриране на Марсел Забитцер.

Два гола за три минути през второто полувреме обаче решиха изхода на двубоя в полза на Хърватия. Марко Ливая вкара след подаване на Иван Перишич, след което Ловрен бе оставен непокрит и се възползва от центриране на Ловро Майер за крайното 3:1.

Въпреки загубата, вечерта бе специална за нападателя Марко Арнаутович, който изигра рекордния 104-и мач за националния отбор на Австрия. С това той изпревари доскорошния лидер в класацията Андреас Херцог.

Нидерландия пък спечели група А4, след като победи с 1:0 Белгия с попадение на Върджил ван Дайк след центриране от ъглов удар в 73-та минута. "Лалетата" завършиха с 16 точки срещу десет за белгийците, а Полша остана на трето място с победата си с 1:0 срещу Уелс. Карол Свидерски вкара единствения гол в 58-та минута след асистенция на Роберт Левандовски.

Турция пък остана на първото място в група С1, въпреки че отстъпи с 1:2 на Фарьорските острови в мач без значение за южните ни съседи. Виормур Давидсен и Йоан Едмундсон се разписаха за домакините през втората част, а за турците вкара Сердар Гюрлер малко преди края.

Люксембург спечели второто място с победа с 1:0 срещу опашкаря Литва. Точен за успеха бе Жерсон Родригеш в 88-та минута.