Треньорският щаб на националния отбор на Уелс ще говори с Лос Анджелис ФК, за да се увери, че Гарет Бейл е във форма преди началото на Световното първенство в Катар. Капитанът на "драконите" за първи път през последните 12 месеца игра 90 минути в двубоя на Уелс срещу Полша, загубен с 0:1 в Кардиф в неделя.

"Той премина към фаза на игра за цял мач, преминавайки през съвсем малко участие и през това да бъде на терена 35 минути. Той е Гарет Бейл и е важен за самата ни игра. Няма по-добър играч от него да застане и да изпълнява свободен удар в късните етапи на мачовете", коментира цитираният от БТА мениджърът на уелския отбор Робърт Пейдж. 

33-годишният Бейл има само два двубоя като титуляр след трансфера си в САЩ през юли. Бившият нападател на Тотнъм и Реал Мадрид не беше играл цял мач от 8 септември 2021 година. 

"Ще бъдем в контакт с тях, за да сме сигурни, че правим нещата по правилния начин. Има много позитиви от цялата работа", каза още Пейдж.

Първенството в Мейджър Сокър Лигата завършва на 5 ноември, точно 16 дни преди първия мач на Уелс от груповата фаза на Мондиал 2022, който е срещу САЩ.