Лионел Меси има бодигард в националния отбор на Аржентина. Родриго Де Пол отговаря за безопасността на звездата. Преди няколко дни "гаучосите" победиха с 3:0 в контрола Хондурас, а Меси отбеляза два гола.

В 39-ата минута халфът на съперника Дейби Флорес връхлетя върху лицето на  Меси и първият, който скочи да го защити, бе Де Пол. Реакцията му даде резултат - играчът на Хондурас получи жълт картон. 

След мача асът на Атлетико Мадрид отново се застъпи за своя съотборник, след като един от треньорите на Хондурас хвана ръката на Лео, въпреки че изглеждаше приятелски настроен.

Но Де Пол пак се намеси и застана като стена между Меси и треньора. Подкрепата на халфа не се ограничи с това, а продължи и в миксзоната. "Когато Лео е ваш капитан, вие ще отидете да се биете за него", заяви 28-годишният Де Пол. 

Родриго винаги е близо до Меси и в тренировките на аржентинския национален отбор. И не спира да го хвали при всяка възможност.

"Имаме възможно най-добрия капитан. За нивото му на футбол няма да говоря, не си струва дори да се обсъжда. Като човек и ментор Лео няма с кого да се сравнява. Когато той е наоколо, всичко става по-лесно. Той обича да общува със съотборниците си, да слуша музика, да играе на карти. Меси е в друго измерение, но остава човек“, добави сърцатият играч.