Отношенията между Килиан Мбапе и Неймар в ПСЖ е основна тема във футбола не само във Франция. Нестихващото напрежение между двете звезди крие риск да взриви съблекалнята в момент, в който се считаше, че е постигнат относителен мир.

А съблекалнята на ПСЖ е известна с това, че е изключително нестабилно място, в което играчите са разделени на групи и всяка от тях защитава интересите си със зъби и нокти.

Контролирането и сплотяването на толкова много големи звезди се оказа почти непосилна задача за редица треньори на ПСЖ, а през лятото директорите се довериха на Кристоф Галтие.

Французинът ще има тежката мисия да обедини отбора, което негови колеги като Томас Тухел и Маурисио Почетино не успяха да постигнат. Пристигането на Неймар се оказа ключов фактор за търканията в съблекалнята.

Трансферът на Неймар през 2017 г. за 222 млн. евро беше истински преломен момент в историята на ПСЖ. Парижани си купиха изумителна футболна класа от Барселона, но и доста проблеми.

Бързо в съблекалнята на парижани започнаха да се отварят пукнатини, което доведе до създаването на няколко групички, пише webcafe.bg.

А запознати с обстановката твърдят, че напрежението на "Парк де Пренс" е огромно, а скандалите - ежедневие. Именно противоречията в отболя бяха една от причините Томас Тухел да се сбогува с ПСЖ, а Почетино и Леонардо да го последват скоро след това.

За последния роля изигра и отношенията му с Мбапе. Миналата година L'Equipe публикува материал за тоталната липса на дисциплина в отбора, и по-специално за поведението на Неймар.

"Той закъсня много с присеъдиняването си към отбора и ръководството обмисляше тежка глоба, но се въздържа поради страх от изтичане на информация - написаха от изданието. - Официално беше обявено, че футболистът е бил объркан относно това дали трябва да премине тест за Covid-19 предварително или не."

Наред с проблемите, които създава Неймар, Мбапе също има своите огромни претенции. Френската звезда сега е основната мишена, след като поднови договора си с парижкия клуб.

El Confidencial съобщава, че няколко играчи на ПСЖ са крайно недоволни от Килиан, чието поведение се е променило към по-лошо: "Съблекалнята гледа на него като на капризно дете, което се меси във всички решения на клуба."

Едно от условията, които Мбапе постави по време на преговорите за нов контракт, беше повече влияние в новата стратегия за развитието на отбора, което не беше прието радушно от съотборниците му.

Последният скандал избухна по време на международната пауза, когато Мбапе се оплака от "липсата на свобода" в ПСЖ .

"Имам много повече свобода тук, отколкото в моя клуб - каза той. - Треньорът знае, че има "деветка" като Жиру, която увлича защитата на противника и ми се отваря повече пространство за действие. Различно е."

През уикенда Пари Сен Жермен постигна изстрадана победа с 2:1 над Ница на своя "Парк де Пренс". Шампионите не изиграха особено добър мач и за малко отново да не успеят да победят този съперник, който им създаде доста проблеми през миналия сезон.

Треньорът на домакините Кристоф Галтие даде почивка на Килиан Мбапе, който не започна сред титулярите, но се наложи да влезе от скамейката и да донесе успеха на своя тим с попадение в 83-тата минута. Преди това Лионел Меси бе открил резултата в 29-ата минута, а Гаетан Лаборд изравни в 47-ата.

Снимка: БГНЕС