Италианският селекционер Марко Роси води отбора на Унгария вече четвърта година. В този период той ще се изправи срещу България за втори път. Най-напред по пътя към Евро 2020 унгарците победиха България с 3:1 в плейофен мач, а след това отстраниха и Исландия, за да стигнат до финалите.

Следващото Европейско първенство по футбол през 2024-а година ще се проведе в Германия, а всичките 53 страни бяха разпределени в квалификационните групи. България е в група G заедно с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва. Унгарците се класираха за финалите в турнира Лига на Нациите и логично са водачи в нашия поток.

"Можехме да имаме много по-трудна група, но разбира се, можех да си представя и по-добра. Не трябва да заблуждавате никого, че сме изтеглени от най-силната урна, тъй като сърбите са пред нас в световната ранглиста. Също така стигнаха и Световното първенство. Освен сърбите, познаваме и черногорците и българите от последните ни мачове помежду си. Но не можем да си правим някакви генерални изводи от това", започна Марко Роси, цитиран от БТА.

"Cъотношението на силите в днешния футбол може да се промени много за две-три години. Да, за предишното Европейско първенство гостувахме в София. Този път няма да бъде по-лесно. Тогава спечелихме, но играхме доста добре. България обаче ни даде много сериозен отпор в последните минути. Знаем каква е класата на отбора на България и ще се постараем да бъдем подготвени".