В света на футбола има голяма мания да се избере най-добрият играч в историята. Има хиляди критерии, които могат да се вземат предвид, оценявайки играчите. Британското списание Four Four Two направи всичко възможно и състави класация на 100-те най-добри играчи на всички времена, която предизвика спорове.

Лионел Меси е избран за най-добрия футболист в историята. Зад него стои не кой да е, а Диего Армандо Марадона. „След 20 години младите футболни фенове ще четат за месианска фигура, чийто блясък изуми света, разби рекордите и постави началото на ера на господство,... но докато не видите видеоклиповете, няма да имате представа какво сте пропуснали. Броят на неговите голове бледнее в сравнение с красотата им" пише в текста за Меси списанието.

Four Four Two не направи специално сравнение между Бълхата и Марадона, пише "Труд". Параграфът, който посвети на Марадона, за да обясни второто му място, беше следният: „Пеле вкара повече голове. Кристиано Роналдо спечели повече трофеи. И двамата са живели по-сдържано от бившия кокаинозависим с наднормено тегло футболист, който е на второ място в този списък, чиято връзка с футбола ставаше все по-напрегната с напредването на кариерата му. Обаче ако сте виждали Диего Марадона с футболна топка в краката му, ще разберете защо е на второ място в тази класация. "

Подиумът се допълва от Кристиано Роналдо, който е пред Пеле (4-ти): „ Всички познаваме неговите качества: инстинктивно завършване, рязко движение, несравним фокус. Той притежава експлозивността на спринтьор, мускулите на боксьор, скока на играч на НБА. Неговият репертоар включва главозамайващи солови бягания, противопоставящи се на гравитацията наказателни удари, удари с глава, при които той сякаш е увиснал във въздуха. Като голмайстор той е толкова завършен, колкото можете да си представите" , обяснява списанието за Роналдо.

За нас, българите, най-важно е 89-ото място. В класацията единственият българин е легендата Христо Стоичков, когото децата на 80-те и 90-те боготворяха. Въпреки че никой не е пророк в собствената си страна, Стоичков ще бъде Стоичков с характера, постиженията и богатия си речник на терена и след 100 години, а за приноса му за световната интеграция на България може да завижда всеки "лидер".