Новият изпълнителен директор на Европейската Суперлига Бернд Райхарт вярва, че 2024 г. е реалистична цел за началото на състезанието, въпреки че 9 от първоначалните 12 клуба се оттеглиха по-малко от месец след стартирането на проекта през април 2021 г.

Арсенал, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Тотнъм, Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Ювентус, Интер Милано и Милан популяризираха проекта през 2021 г., но след остри реакции от страна на УЕФА, феновете и цялата футболна общественост, по-голямата част от отборите се оттеглиха от проекта с изключение на Ювентус, Барселона и Реал Мадрид.

Трите клуба продължиха проекта, водейки съдебно дело срещу УЕФА, а наскоро назначиха Райхарт от компанията „А22 Спортс Мениджмънт“ за първи директор.

„Първата реалистична и разумна цел е 2024 г., но има много неща, които не може да предвидим. Наясно сме, че преди година и половина английските клубове първоначално се оттеглиха, но цялата футболна общност търси решения. Първоначално диалогът може да продължи без тях, но не и по-късно. Това е приобщаваща инициатива. Позицията на английските клубове и Висшата лига е истински пример за това колко атрактивна е конкуренцията, която клубовете водят. Бих искал да имаме това предвид“, казва Райхарт.