Пеп Гуардиола се е съгласил на удължаване на договора си начело на Манчестър Сити за срок от две години, съобщава The Athletic.

Сделката първоначално ще бъде за един сезон, като клубът и мениджърът ще имат опцията за допълнителна година. Ако се стигне до упражняване на въпросната опция, испанският специалист ще остане на „Етихад“ до 2025 година.

Гуардиола пое „гражданите“ през 2016 и има четири титли на Висшата лига, една ФА Къп и четири Купи на Лигата, като изведе клуба до финала в турнира Шампионска лига през 2021. Настоящият му контракт изтича в края на този сезон.

Гуардиола вече е прекарал повече време начело на Сити отколкото е бил треньор във всеки друг клуб, на който е бил наставник – а именно Барселона и Байерн Мюнхен. Въпреки това, единственият трофей, който му липсва на „Етихад“, е Шампионската лига. Сити играят с РБ Лайпциг в осминафиналите на надпреварата през февруари. Отборът в момента е втори във Висшата лига, на пет точки зад лидера Арсенал, като и двата състава са изиграли по 14 мача.