Вратарят на националния отбор на Швейцария по футбол Ян Зомер е готов да напусне Борусия Мьонхенгладбах и да премине в Манчестър Юнайтед през зимния трансферен прозорец, твърди вестник "Билд".

Очаква се именно той да стане наследник на испанеца Давид де Хеа, чийто договор с клуба от "Олд Трафорд" няма да бъде подновен след края на сезона. Контрактът на Зомер също е до 30 юни 2023 година.

Той е в Борусия Мьонхенгладбах от 2014 година, като стана един от най-добрите вратари в Бундеслигата, а тази вечер ще играе и за Швейцария в последния осминафинал на Световното първенство в Катар срещу Португалия.

Борусия предложи нов договор на Зомер и според спортния директор на клуба Роберт Фиркус "разговорите вървят добре", но клубът е готов и да се раздели с вратаря си през януари, за да вземе трансферна сума за него.

"Ние претегляме всички възможности и сме подготвени", казва Фиркус, цитиран от "Билд".

"Не искаме Ян да си тръгне през зимата, готови сме с новия му договор. Но е напълно разбираемо на 33 години той да избере дали да завърши кариерата в Гладбах или да избере нещо ново", признава директорът.

Фиркус казва, че засега не са получили оферта от Манчестър Юнайтед, но "това може да се промени по всяко време".