Големите европейски клубове са отхвърлили идеята за световно клубно първенство с 32 отбора през лятото на 2025-а година, съобщи „Дейли Мейл“. 

Това е поредната идея на ФИФА в стремежа за увеличаване на приходите на централата, но от елитните отбори на Стария континент не гледат добре на това. 

Президентът на централата Джани Инфантино се надяваше да има одобрение за предстоящата среща на организацията на 220-те водещи европейски футболни клуба (АЕК). 

При създалата се ситуация обаче, той отказал да присъства, а впоследствие от ФИФА са отказали да подпишат Меморандума за разбиране с АЕК, въпреки че настоящото споразумение е до 31 декември. При липса на ново такова, отборите на теория могат да откажат да освободят своите играчи за мачовете на националните тимове през март. 

От ФИФА са предложили световното клубно първенство да е с награден фонд от 150 милиона паунда, но поне още известно време явно форматът ще остане както е досега, с най-добрите отбори от всеки континент, които се събират за по няколко мача през декември.