Целият свят скърби за Синиша Михайлович, който загуби битката с левкемията. Най-трудно е, разбира се, за семейството му - децата и неговата съпруга Ариана, която намери сили в едно изречение да сподели любовта си:

"Когато вече не си част от мен, ще изрежа много малки звезди от паметта ти, тогава небето ще бъде толкова красиво, че целият свят ще се влюби в нощта", написа Ариана, цитирана от сръбския вестник "Телеграф".

Втората му дъщеря Вирджиния отправи прощално послание към баща си. 

"Трудно е, татко. Трудно е. В този момент на огромно страдание, всичко, от което се нуждая, е твоята прегръдка. Не просто прегръдка, а твоята. Смесена с твоя парфюм, който като душата ти остана присъстващ. И всеки, който те познава, знае какво имам предвид. Невъзможно е да приема всичко това, но намирам сила в огромната любов, с която ме дарихте през тези години от съвместния ни живот, толкова силна, че ще ме следва до края на дните ми.

 

 

След като открих съдбата ти, благодаря ти, че беше с мен през всичките тези години, в които ми даде всичко, всичко, което един баща може да даде на една дъщеря, наистина много. И повече от това. Ти ме обичаше безкрайно, с цялата си сила. Ти ме защити от всичко, всички и всичко. Ти беше всичко. Твърде много за мен. Твърде много за нас. Твърде много за всички. Днес сърцето ми е разбито. Душата ми е по-зле и не мога да говоря за моя супер герой, за мен, татко, за теб - Синиша Михайлович. Боли твърде много, твърде много.

Обичам те татко, винаги, винаги, винаги, винаги. Ще ти го крещя всеки ден, уверена, че викът ми ще стигне дотам. Никога няма да се разделим. Здравей татко, моя голяма и безкрайна любов, все още имам нужда от теб", написа цитираната от "Труд" Вирджиния към снимка, на която държи ръката на баща си...

 

 

Израелският журналист Майкъл Йохин направи предложение в своя Twitter в чест на Михайлович да бъде учредена награда за най-добър свободен удар на годината, какъвто бе специалитетът на бившия футболист.