Селекционерът на националния отбор на Франция но футбол Дидие Дешан може да остане начело на тима до края на Световното първенство през 2026 година, пише вестник "Екип", цитиран от БТА. Поставената цел пред него е била да класира "петлите" на полуфинал, но тъй като той преизпълни тази задача, само трябва да избере бъдещето си.

Според изданието Дешан ще реши дали да остане след среща с президента на Френската футболна федерацията Ноел Льо Грае през месец януари 2023 година. Много е възможно той да подпише нов договор до юни 2026 година, когато приключва следващото Световно първенство в САЩ, Мексико и Канада.

Зинедин Зидан бе смятан за сигурен наследник на Дидие Дешан начело на Франция в случай на провал. Ако селекционерът остане на поста си в националния отбор, то Зидан няма да чака три години и половина, за да се върне към треньорството, твърди "Екип". Зидан е гледал всички мачове от Световното първенство по телевизията от дома си в Испания. 

Към Зинедин Зидан имаше много сериозен интерес от Пари Сен Жермен през пролетта, както и от Манчестър Юнайтед, които няколко пъти да се свързвали с агента му Ален Милячо. Той обаче отказва засега и според близките му предпочита да работи в клуб, който му е познат. При задаващия се нов договор на Дидие Дешан с Френската федерация най-вероятно е Зинедин Зидан да започне работа в Ювентус, където се чувстваше добре като футболист и биха му дали цялата спортно-техническа власт.

Снимка: БГНЕС