Очакванията към Манчестър Юнайтед са да стигне до челната четворка в английското първенство по футбол и това не плаши мениджъра Ерик тен Хаг. Нидерландецът обаче добави, че такива амбиции имат още седем или осем отбора във Висшата лига.

"Приемам това така, както е. Натискът върху мениджърите не е само при нас. Треньори като тези на Челси (Греъм Потър) и Нюкасъл (Еди Хауи) изпитват същото на гърба си, тъй като техните отбори инвестират много пари. Целта на всеки е да стигне до топ 4 и да се бори за трофеи. При нас не е различно", каза той, цитиран от ДПА.

В момента Юнайтед е на пето място. Арсенал води с 37 точки и пет повече от Манчестър Сити, Нюкасъл е трети с две по-малко и Тотнъм изостава с една от "свраките". Юнайтед е с три точки пасив от "шпорите".

"Конкуренцията е огромна и това важи за всички седем или осем отбора, които имат претенции за челната четворка. Трябва да хвърляш всички усилия във всеки мач, за да печелиш точки. Ако се работи добре и отборът прогресира, ние имаме шанс да бъдем в зона Шампионска лига", добави той.

В сряда за "Карабао Къп" Юнайтед бе без Хари Магуайър и Диого Далот. Лисандро Мартинес и Рафаел Варан пък не бяха в състава заради финала на Световното първенство.

"Мартинес празнува в Буенос Айрес и не очаквам да прави нещо различно в момента, защото това е най-голямото постижение във футбола. Самият той обаче знае, че на 27 декември Висшата лига продължава и трябва да е тук. Рафаел пък е разочарован, но може да се гордее, че беше отново на финал. Той е постигнал много в кариерата си", каза още Тен Хаг.

Джейдън Санчо също не игра в първия мач на Юнайтед след Световното първенство и Тен Хаг не очаква крилото да завърши продължителното си възстановяване навреме за мача срещу Нотингам Форест във вторник.