Луис Суарес ще навърши 36 години на 24 януари, но той остава мотивиран да търси ново предизвикателство в кариерата си с клуб, с който да участва в турнир от високо ниво. Според източници от Бразилия уругвайският нападател вече гледа към Гремио от Порто Алегре, един от малкото, които могат да покрият финансовите изисквания на Суарес, отбелязва "Марка", цитирана от „Мач Телеграф“.

Както съобщава Globoesporte, Гремио е един от отборите, които имат предимството да разчитат на подписа на бившия ас на Ливърпул, Барселона и Атлетико Мадрид. Тимът от Порто Алегре се завърна в  Brasileirao, след като изпадна през 2021 г., и се стреми да подсили отбора с играчи от най-висока класа.

Самият Алберто Гуера, лидер на клуба, разказа как напредват преговорите по Rádio Gre-Nal: „Много е трудно. Не зависи само от него (Суарес) и Гремио. Финансовата операция е сложна, отнема време и има няколко участници”, подчерта Гуера. Има няколко фирми, които участват, за да могат да плащат заплатата на нападателя.

Вицепрезидентът на Гремио Пауло Калефи пък спомена, че при разговора си със Суарес останал изненадан от намесата на приятеля на нападателя Лионел Меси: „Първият разговор беше по-официален, днес беше по-усмихнат, комуникативен, шегуваше се с Меси. А шегата беше, че Меси му препоръчва да дойде и да играе в Гремио“, увери Пауло Калефи.

Крус Асул от Мексико също проявява интерес, но офертата на мексиканците отстъпва значително на тази на Гремио. Освен това Луис Суарес е амбициран да играе в най-важния шампионат в Южна Америка и да се опита да се състезава за Копа Либертадорес през 2024 г.

Според Фабрицио Романо уругваецът е отказал сочен 18-годишен договор с Ал Халидж от Саудитска Арабия, който му гарантирал по 6 милиона долара заплата на сезон. Суарес вече е дал устно съгласие на бразилците, става само подписването на документите, като той ще дойде в Порто Алегре като свободен агент от Национал, с който стана шампион при завръщането си в Уругвай.