Кристиано Роналдо бе официално представен като играч на Ал Насър днес. Португалецът подписа с тима от Саудитска Арабия договор, според който ще получава по 175 млн. паунда годишно заплата. Около 25 000 души се събраха на стадиона на Ал Насър, за да приветстват новата звезда. Клубът бе подготвил специално светлинно шоу. Преди това Роналдо говори пред журналистите.

Португалецът бе изтупан в стилен сив костюм и застана на масата на пресконференции с треньора Руди Гарсия и собственика на клуба. Роналдо обяви, че е приклчил с бизнеса в Европа и иска да печели в Азия.

"Горд съм с решението, което взех да дойда тук. Това е голямо решение в живота и кариерата ми. Моята работа в Европа е приклчена. Спечелих всичко, което може да се спечели и играх за най-големите клубове. Семейството ми също е доволно и щастливо. Те ме подкрепят винаги. Чувстваме се добре тук. Хората в Саудитска арабия са много гостоприемни", обяви Роналдо.

Нападателят разкри, че е пренебрегнал много оферти, за да подпише с Ал Насър.

"Имах оферти от много клубове. От Бразилия, Австралия, САЩ и дори Европа. От Португалия имаше много отбори, които искаха да ме привлекат. Аз обаче имам възможност тук да предам големия си опит. Много хора говорят и имат своето мнение, мен не ме интересува това. Повечето хора не знаят много за футбола. Отборите сега са готови. Няма слаби съперници. Всички знаят как да играят и има много изненади. Вижте какво направиха Южна Корея, африканските отбори, Коста Рика. Не ме интересува какво казват хората. Знам, че тази лига е конкурентна. Надявам се да играя утре", обяви още португалецът.

"Какво искам да направя? Искам да бъда успешен. Да се наслаждавам и да играя футбол", завърши Кристиано.

Треньорът на Ал Насър Руди Гарсия също каза няколко думи.

"Това е един от най-добрите футболисти в света. За мен е чест да съм тук. Също и за Ал Насър, че той е тук. Това е фантастично нещо.Велики играчи като Роналдо са лесни за трениране. Ние искаме да играем и да печелим. Най-важното е, че той е тук и ние искаме да печелим заедно", обяви Гарсия.

След пресконференцията Роналдо се преоблече с екипа на новия си тим и излезе на стадиона да поздрави феновете. Първият мач на Ал Насър, в който Роналдо може да играе е в четвъртък. Ал Насър е домакин на Ал Таи. Мачът е от 17,00 ч. и се излъчва от местната телевизия SSC.