Германският рефер Патрик Итрих (44 г.), който свири мачове в Бундеслигата, предложи революционни промени в правилата във футбола. Те се отнасят до симулации на футболисти, извършени фаулове далеч от вратата за спиране на опасни контраатаки и защитата на съдиите.

Ето какво предложи Итрих в интервю за изданието FAZ Sport и цитиран от "Труд":

„За тактическо нарушение в халфовата линия трябва да се отсъди свободен удар на 17 метра от вратата. Колко още подобни фаулове ще видим тогава? Ако играч се търкаля на терена 3 пъти и поиска лекар, повикайте такъв и го оставете да изчака 3 минути отстрани. Колко бързо мислите, че ще стане? Ако играч обиди съдия, той трябва да бъде изгонен за 10 минути, за да се успокои. Можем да се поучим от хандбала в това отношение. Как е възможно един рефер да бъде заобиколен от 10 души след решение? Според мен трябва да има бум - три червени картона. Играйте 7 срещу 10 сега де!".

Итрих по-късно разясни в Twitter: 

„Тактическите нарушения в халфовата линия означават неспортсменско поведение. Имате възможност да изпълните свободния удар бързо, но противникът застава пред топката или я избутва така, че свободният удар да не може да бъде изпълнен. Следователно свободните удари трябва да се отсъждат от границата на наказателното поле."

Снимка: БГНЕС