Световният шампион от 2014 Томас Мюлер иска да продължи да играе за германския национален отбор по футбол дотогава, докато получава повиквателни. 33-годишният нападател заяви в интервю по време на тренировъчния лагер на Байерн Мюнхен, че няма да откаже покана от селекционера Ханзи Флик.

"На разположение съм на националния отбор до самия край на професионалната ми кариера", заяви Мюлер, цитиран от ДПА.

"Никога не бих се отказал, ако съм нужен на националния селекционер. Не съм такъв футболист. Ако не ме викат, мога да го приема. Това е решение на треньора. Целта е да бъдем отново успешни като отбор, а не като индивидуалности. Ханзи има много опции в атака и съм спокоен, но ако съм нужен, ще помагам".

Мюлер има 121 мача за националния отбор на Германия, но след световната титла през 2014 Бундестимът отпадна два пъти в груповата фаза. Догодина обаче има Европейско първенство, на което страната ще бъде домакин.

"Все още не мисля за Европейското първенство. Първо имам цели за изпълняване с Байерн Мюнхен, а те са да бъда на терена и да се забавлявам. Ще видим какво ще се случи, тъй като до 2024 има много време", продължи нападателят.

"Отпадането на Световното първенство беше изключително болезнено. Като национали ние сме длъжни да трансформираме негативната енергия в положителна. В крайна сметка във футбола са нужни победи, тъй като те привличат хората".